PETROVIĆ SE IZVINJAVAO CRNOGORCIMA: Ostavio ih bez Olimpijskih igara, pa se sažalio!
Aleksandar Petrović, Foto: Edijs Palens / Xinhua News / Profimedia

zanimljivo

PETROVIĆ SE IZVINJAVAO CRNOGORCIMA: Ostavio ih bez Olimpijskih igara, pa se sažalio!

Ovo se retko viđa

Objavljeno:

Košarkaši Brazila doživeli su poraz od Kameruna rezultatom 77:74 u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Ipak, izabranici Aleksandra Petrovića su se i pored poraza plasirali u finale, ali su istovremeno i eliminisali Crnu Goru.

Naime, Kamerunci su trijumfom obezbedili mesto u polufinalu, dok će "Đetići" morati kući već posle grupne faze.

Abdurahid Tečueng i Marselinjo Uertas u duelu
Abdurahid Tečueng i Marselinjo Uertas u duelufoto: Edijs Palens / Xinhua News / Profimedia

Nakon šokantnog poraza od afričke selekcije, Petrović je uputio izvinjenje reprezentaciji Crne Gore.

- Dolazim iz regiona gde mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja - rekao je legendarni Hrvat, a potom i dodao:

- Ovo je rolerkoster emocija. Očigledno je da nismo došli na utakmicu. U prvih šest-sedam minuta postigli smo skoro sve, 80 odsto smo pogađali i bili smo u minusu od šest ili sedam poena. To govori o svemu što smo danas pokazali. Ako imate takvu razliku, da u prvih 20 minuta primimo 56 minuta, uključujući i taj poslednji šut Kameruna... Svako ko zna košarku vidi gde je bio problem u prvih 20 minuta i gde je bio uspeh u drugom. Bili smo u minusu od 24 razlika i umalo smo se pakovali za Brazil, ali je Kristijano Felicio došao u reket, počeo je da kontroliše taj deo, fizikalije igrača Kameruna i dao nam je šansu da se vratimo u meč.

Brazil je osvojio prvo mesto u grupi i čeka ga okršaj sa Filipinima, dok će se u drugom polufinalu sastati Kamerun i Letonija.

- Naravno, na kraju utakmice, kad smo izjednačili, razmišliali smo da bi produžetak za nas mogao bude veoma nezgodan. Pa taj poraz od tri poena je za nas OK. Ostajemo prvi i igraćemo protiv Filipina za 48 sati. Potrebno je da mentalno zaboravimo ovaj meč, ali moramo da budemo spremni da damo poruku igračima šta moramo da uradimo ako želimo da pobedimo Filipine, a to je da igramo kao u drugom delu večeras. Moramo da igramo čvrstu odbranu - zaključio je čuveni Aca Trica.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.